Yakin PAS Boleh Buktikan Untuk Tawan Johor

Sumber: Selatan Online Dot Net

JOHOR BAHRU – Naib Presiden PAS, Datuk Mahfoz Omar menegaskan bahawa pihaknya begitu optimis Pakatan Rakyat (PR) mampu menawan Johor pada Pilihan raya Umum (PRU) ke 13 dan Salahuddin Ayub tanpa ragu menawarkan diri untuk bertanding di negeri asalnya itu.

”Sebab apa? Sebab kita sudah ada maklumat cukup untuk digunakan di Johor nanti, kita yakin dapat tawan Johor.

”Kalau tak cukup yakin, tak kan dia berani memperjudikan nasibnya sendiri sedangkan beliau sudah cukup kukuh di Kubang Kerian. Sokongan rakyat Johor terhadap beliau sudah boleh dilihat,” katanya dalam satu kenyataan.

Malah beliau turut menambah Salahuddin cukup kukuh di Kubang Kerian hingga disifatkan Mahfoz beranalogi, andai diletak songkoknya tanpa Salahuddin sendiri turun berkempen pun beliau boleh menang dengan mudah dalam PRU kelak.

Disamping itu, Mahfoz berkata PAS bukan hanya sasarkan Johor yang selama ini dianggap kubu kuat BN, malah juga negeri lain.

Salahuddin sebelum ini sudah mengesahkan yang beliau akan kembali bertanding di negeri bersitgma ‘kubu kuat UMNO’ dan dipercayai kehadiran beliau membuatkan para pemimpin BN berasa kurang selesa dengan perkembangan itu.

Dimuatnaik pada: Ahad, 17 Jun 2012
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s